41445-D.jpg

tittel

Piker på skjær

 

piker på skjær, girls at seaDen 22. mai (2012) skulle tre jenter i  ungdomsgruppa i Hidra Kameraklubb på båttur for å fotografere landskap i panorama til bilder som skulle stilles ut på videregående skole i Flekkefjord.  Men planen gikk i vasken. Været var strålende og heller enn panoramabilder ble jentene fotomodeller og vi ledere ble fotografer.  Det ble piker på skjær!

Hidra er den største øya i Vest-Agder og ligger beskyttet av en skjærgård mot sør og vest.  Mange ganger er sjøen her ute i havgapet grov og vinden sterk, men i dag var havet speilblankt. Små holmer og skjær badet seg i det blåblanke havet. Kan vi gå i land på holmene, sa en av jentene, jeg tror det var Arlin. Da må dere være fotomodeller, svarte jeg og slik ble det.  Av med skoa og på land der som krabbene liker seg best.

piker på skjær, girls at seaFørste holme var det lille Dragøyskjæret som denne dagen så vidt stakk opp over vannflata.  Jentene  danset og hadde diskotek. Litt plusseksponering fungerte bra siden bakgrunnen var lys. Her var det også viktig ikke å få forstyrrende elementer i horisonten.
piker på skjært

piker på skjærEtter dette flyttet vi oss litt lenger øst i bukta som kalles Grønnavika.  Her var det mange skjær som akkurat så vidt nådde opp til vannflata. Jeg har lenge hatt en idé om å fotografere mennesker som stiger opp av vannet.  I dag kunne vi prøve dette.  Jentene lot seg ikke be to ganger, jumpet opp på skjærene og ble statuer og buddhaer i vannet.
piker på skjærMotivet mennesker på skjær eller kanskje enda mer spennende mennesker stiger opp av havet er noe jeg kommer til å prøve på nytt når værforholdene tillater det. Det kan nok bli en stund til siden havet her ute er lunefullt og det er langt mellom de blikkstille dagene.
piker på skjær

 

 {jacomment on}

Du er her: Home PHOTO Piker på skjær